Nå er vi endelig ferdige etter et veldig langt NUM. Helgen 30.06 -02.07 var fem av LOBs ungdomsskyttere på Nordisk ungdomsmesterskap (NUM) i Finland, hvor to ikke hadde deltatt på NUM før. Det hele startet torsdag morgen, da flere av oss dro til Skellefteå i Sverige med fly. Sofie tok bussen med resten av de norske deltakerne. NUM-bussen gikk fra Værnes samme morgen og møtte oss i Sverige.

Vel fremme i Skellefteå satt vi på med bussen til Byske Havsbad der vi skulle tilbringe natten. På havsbadet lå vi på hytter med andre fra Norge og hadde det hyggelig. Fredag morgen satte vi kursen mot Kemi og NUM. Etter tre timer med buss var vi kommet frem til skolen der vi skulle sove. Da vi hadde innlosjert oss på ulike klasserom var det bare å dra ned på banen for offisiell trening og teknisk kontroll. Alle våre skyttere kom seg gjennom teknisk kontroll og vi møtte Per Christian og Rune Edvardsen som var dommere fra Norge. Oppvarmingen gikk fort og lett unna da det var satt opp tidtakere/stoppeklokker og banen var stor. På kvelden var det grillkveld med musikk fra et lokalt band og ulike aktiviteter.

Lørdag morgen begynte innledende skyting etter frokost og offisiell åpning. Alle kom seg igjennom 72 piler, selv om det var veldig varmt. Så var det duket for individuelle finaler. Her kom det mye forvirrende informasjon og mange visste ikke hvor og når de skulle skyte, samtidig som finalerundene varte lenge. Selv om mange gjorde sitt beste var den nordiske motstanden for stor og det ble bare én individuell medalje til Lillestrøm. Den gikk til Una Henriksen, som fikk bronse i compound damer jr.

På søndag var det duket for lagfinaler, og her briljerte flere. Vi ble plassert på lag basert på poengsummen fra innledende skyting. Også søndagen var preget av noe forvirrende informasjon, men det var mye bra skyting. Fra L.O.B fikk Nikolai Myrstad gull med sitt barebow nordic cadet lag, bestående av to nordmenn og en danske. Jeg, Odin, tok en bronse med mitt norske lag i klassen recurve cadet.

NUM er et kjempemorsomt arrangement og det ville ikke vært mulig uten Endre Vik-Larsen og hans gjeng. Vi vil også takke Siw for å ha holdt ut med oss og til slutt klubben for støtte til arrangementet. Vi gleder oss til NUM 2018 i Larvik.

Odin F. Sjøtun
Ungdomsrepresentant